KNVvL Modelvliegsport

Professionele dronevliegers; sluit je aan bij de KNVvL!

Speciaal voor het commerciële dronegebruik binnen de ROC-light ontheffing heeft de KNVvL de afdeling Drones ingericht. Als je je aansluit bij de KNVvL afdeling Drones kun je als piloot en bedrijf gebruik maken van de speciale voordelige Drone WA-verzekering die verplicht is bij de een ROC-light ontheffing. Deze collectieve verzekering loopt via Driessen & Rappange, een gerenommeerde organisatie die meerdere verzekeringen voor de KNVvL en zijn luchtsportafdelingen in beheer heeft.

Bedrijven

Voor een bedrijf is het mogelijk via de KNVvL de wettelijk verplichte WA-verzekering af te sluiten tegen een aantrekkelijk tarief.

Specificaties verzekering

  • De kosten van de verzekering bedragen € 275 exclusief assurantiebelasting (€ 333 incl.).
  • Het standaard verzekerd bedrag is 1 miljoen euro. Dit bedrag kan je in overleg met Driessen en Rappange verhogen.
  • Je kan tot maximaal drie drones (tot en met 4 kilo) op de polis verzekeren. Heb je meer of zwaardere drones, dan neemt Driessen en Rappange contact met je op voor een passende aanvulling.

Spelregels

  • Je meldt je bedrijf aan bij de KNVvL. Hierbij hebben we het KvK-uittreksel en de statuten van je bedrijf nodig.
  • De KNVvL stuurt je gegevens zo spoedig mogelijk door naar Driessen en Rappange. Zij zullen de verzekering verder met je afsluiten.
  • Piloten kunnen alleen onder ze verzekering vliegen als ze zelf ook individueel lid zijn van de KNVvL. Dit kan de piloot regelen via www.knvvl.nl/lidworden.
  • Piloten worden dan gekoppeld aan het bedrijf.
  • Iedere piloot is in het bezit van het theoriecertificaat Minidrones of heeft vrijstelling hiervoor op basis van een geldig vliegbrevet.
  • Een praktijkcertificaat voor de piloten is voor deze verzekering niet vereist. Uit het oogpunt van veiligheid adviseren wij echter wel praktijklessen te volgen, zeker voor beginnende piloten. Hiervoor kan je terecht bij de Drone Flight Academy.
  • De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 80,-.

Verzekeringscertificaat

Via Driessen en Rappange wordt een verzekeringscertificaat verstrekt op naam van het bedrijf. Hierop staan de registratienummers van de verzekerde drones.  

ROC-light ontheffing

Als je het verzekeringscertificaat, het certificaat theorie-examen Minidrones en de registratie van de drone(s) op orde hebt, kun je de ROC-light ontheffing aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Piloten

Onder de afdeling Drones vallen uitsluitend piloten die hun drone voor commerciële doeleinden gebruiken.

Lidmaatschap KNVvL afdeling Drones

Leden maken gebruik van de voordelen van het lidmaatschap en zij ondersteunen de KNVvL bij het behouden van de luchtvaartactiviteiten in Nederland. Ook zorgt de KNVvL dat vliegen met een drone voor zakelijke doelen mogelijk is en blijft.
Het lidmaatschap voor een piloot bedraagt € 100 per jaar (voor de rest van 2016 betaal je € 30). Inschrijven kan via www.knvvl.nl/lidworden.

Magazine Drones en Modelvliegen

Bij het lidmaatschap is een abonnement op het magazine Drones en Modelvliegen inbegrepen. Je ontvangt, na je aanmelding, het meest recente exemplaar samen met je ledenpas.

Recreatieve en sportieve dronevliegers

Recreatieve en sportieve dronevliegers kunnen een lidmaatschap afsluiten bij de afdeling Modelvliegsport. Zij verzorgen onder andere opleidingen, recreatieve brevetten, evenementen en wedstrijden. Ook voor de afdeling Modelvliegsport kan je je als lid aanmelden via www.knvvl.nl/lidworden


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/o/vhost0006105/domains/modelvliegsport.nl/htdocs/www/templates/modelvliegsport2014/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/o/vhost0006105/domains/modelvliegsport.nl/htdocs/www/templates/modelvliegsport2014/html/modules.php on line 39