KNVvL Modelvliegsport

Wat zijn we van plan

We gaan weer watervliegen!

Zorg dat je erbij bent!
Het heeft even geduurd eer er geschikte locaties gevonden werden. Maar nu organiseren clubs zelfs op twee locaties het watervliegen. Zij worden o.a. in financiële zin ondersteund door de ‘Commissie Recreatief’ van de KNVvL.
Op 2 september organiseert de A.R.M.C. het vliegen op de recreatieplas van Bussloo (tussen Apeldoorn en Voorst) en op 10 september organiseert de RC Watervliegen het vliegen op de kasteelvijver bij Parkhotel Horst (boven Venlo).


Beide locaties bieden prima mogelijkheden voor het starten en landen en voor de eventueel wat minder fortuinlijke landingen is een ‘nood-boot’ aanwezig. Deelname is gratis en iedereen is natuurlijk welkom, zowel leden van de KNVvL als niet leden. Wel wordt er gevlogen conform het veiligheidsregelement,  maar dat zal voor niemand een belemmering zijn. Op de locatie Horst kan alleen met vliegtuigen die met een Elektro motor zijn uitgerust worden gevlogen.
Op beide locaties starten we om 10:00 uur en stoppen we rond 17:00 uur


Adressen:
•    Parkhotel Horst, Tienrayersweg 2, 5961 NL Horst
•    Bussloo, Parkeerplaats bij de boothelling aan de Withagenweg te Voorst.
Het kan zijn dat we op het laatste moment een andere plaats (adres) op Bussloo toegewezen krijgen. We zullen dat dan op alle kanalen melden maar ook mailen aan de mensen die zich inschrijven. Houdt op Bussloo rekening met parkeerkosten.  
Het is van belang dat je je zo snel mogelijk inschrijft en dat kan via de website van de afdeling modelvliegsport  https://www.modelvliegsport.nl/index.php/recreatief/inschrijven-watervliegen.
Ofschoon er ter plekke diverse horeca gelegenheden zijn, raden we iedereen aan zijn boterham met kaas zelf mee te nemen, het restaurant is er wel, maar kan mogelijk wat verder van de vliegplek af liggen.
Neem je zwembroek en bandjes mee, het water is waarschijnlijk nog heerlijk!
Commissie Recreatieve modelvliegsport (CRV)  

Indoor reglement KNVvL
voor de
Nationale Indoor Recreade


Briefing
Bij aanvang van de Recreade en op elk heel uur zal de Vliegleiding een korte briefing houden waarin de regels (nogmaals) worden uitgelegd.
Vliegers
Modelvliegers maken gebruik van de sporthal op eigen risico en hebben een WA verzekering die modelvliegen dekt en/of zijn KNVvL lid. Tijdens het vliegen geldt het Basisreglement Modelvliegsport 2.0 van de KNVvL aangevuld met specifieke indoorregels zoals in dit reglement vastgesteld en vooral gezond verstand.
In voorkomende situaties kan de vliegleiding een vlieger een waarschuwing geven en in (zeer) uiterste geval een vlieger vragen de hal te verlaten.
Vliegers dragen in de hal binnen/sportschoenen die geen strepen maken (geen zwarte zolen).
Publiek
Voor het publiek is er ruimte op de tribune.
Modellen
Vleugelmodellen en heli's mogen maximaal een massa van 400g hebben.
Tijdverdeling
Wanneer nodig wordt er in blokken van 10 minuten gevlogen. In ieder blok is er speciale aandacht voor een bepaalde categorie modellen. De indeling wordt gemaakt aan de hand van de verschillende modellen die aanwezig zijn. Te denken valt aan de volgende categorieën:
- 3D vleugelmodellen
- Grote modellen
- Kleine modellen
- Heli’s
- Andere waar nodig
Ieder blok wordt aan- en afgekondigd. Heeft u zelf een bijzonder model waarmee u even rustig wilt vliegen, vraag dit dan gerust bij de vluchtleiding.
Vliegen
Met betrekking tot vleugelmodellen gelden de volgende regels:
- Maximaal 10 vliegtuigen tegelijk in de lucht
- Starten uit de 'startbox' (aangegeven met pionnen) of achter de gele deelnemers- lijn
- Bij meer dan 2 vliegtuigen in de lucht vliegen we allemaal linksom
- Niet vliegen boven de pits en tribune
- Na een crash of bij pech: roep “Man op de vloer” en daarna via de kortste weg naar het toestel lopen. Let op: vliegtuigen hebben voorrang!
Onderhoud en laden
In de kleedkamers is 230 V aanwezig. Alleen daar mag geladen worden. Lipo accu's moeten tijdens het laden in een aardewerk pot worden geplaatst.
Ook voor reparaties is er een tafel in de entree.
In de sporthal mag niet geladen en gelijmd worden. Dit in verband met eventuele schade aan de vloer.
Schade aan vliegtuigen
Schade is voor eigen risico en kan niet op de organisatie verhaald worden.
Zender
Deze moet goedgekeurd voor gebruik voor modelvliegen en mag pas worden aangezet indien men de betreffende frequentieknijper heeft. Deze wordt direct na het landen weer ingeleverd. 2.4 GHz zenders hebben geen knijper nodig.
Vliegplezier
Niet iedereen is even geoefend in het indoorvliegen. Om het voor iedereen leuk te laten, vragen we iedereen om niet alleen letterlijk om zich heen te kijken, maar ook figuurlijk.
Geef elkaar de ruimte!
De KNVvL afdeling Modelvliegsport wenst u een fijne vliegdag toe!

 

Het reglement is ook als PDF te downloaden.


Warning: Parameter 2 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/o/vhost0006105/domains/modelvliegsport.nl/htdocs/www/templates/modelvliegsport2014/html/modules.php on line 39

Warning: Parameter 3 to modChrome_artblock() expected to be a reference, value given in /home/vhosting/o/vhost0006105/domains/modelvliegsport.nl/htdocs/www/templates/modelvliegsport2014/html/modules.php on line 39